Tel: 0541 29 47 33   info@rating.nl

Overname Otto Snijservice en Staalhandel Haaksbergen

Aankoopadvies

Project omschrijving

Succesvolle overname van Otto Snijservice en Staalhandel te Haaksbergen.

Gerrit Otto runde al vele jaren succesvol zijn metaalbewerkingsbedrijf te Haaksbergen. Otto Snijservice en Staalhandel is een specialist in autogeen snijden en plaatbewerking. Zij kunnen allerlei soorten plaatbewerking uitvoeren, van de dikste plaat tot het kleinste onderdeel. Zij gebruiken diverse lastechnieken voor verschillende materialen en doeleinden en zijn thuis in de uiteenlopende constructiewerkzaamheden voornamelijk machinebouw. Ook verzorgen zij de verspaning en conservering van metalen. Bij Otto Snijservice en Staalhandel zijn momenteel 6 mensen werkzaam.

De laatste tijd heeft Gerrit Otto nagedacht over zijn toekomst maar ook de toekomst van zijn bedrijf. Zijn conclusie was dat “jong bloed” in zijn organisatie weer extra impulsen zou geven aan de ontwikkeling van zijn onderneming en dat hij zich ook kon gaan richten op andere doelen in het leven. Toen hij dan ook in 2017 in contact kwam met de 27 jarige Nick ter Haar uit Haaksbergen was de “klik” er al gauw. Nick was en is ambitieus en zag al gauw veel kansen met de onderneming.

Om een gedegen overnametraject in te kunnen gaan schakelde hij Wim Heemstra van Rating Finance Consultants in om hem hierin te begeleiden. Wim voerde verschillende gesprekken met Gerrit Otto en kwam al vrij snel tot een voor beide partijen aantrekkelijk voorstel. Naast de overname van de onderneming heeft Nick ook de bijgelegen woning gekocht. Daarmee zit hij de komende jaren “kort” op zijn bedrijf en kan hij er alle aandacht aan schenken. Nadat afgelopen zomer de intentieovereenkomst was getekend is Nick ter Haar direct gaan meewerken in de onderneming omdat dit ook de beste manier was het bedrijf te leren kennen. Afgelopen december zijn de contracten opgemaakt en de onderneming en de woning overgedragen. De samenwerking tussen Gerrit Otto en Nick ter Haar is uitstekend en Gerrit zal vooralsnog nauw betrokken blijven bij en meewerken in het bedrijf.

Wij wensen Nick erg veel succes en hebben er veel vertrouwen in dat hij Otto Snijservice en Staalhandel de gewenste extra impuls kan geven.

Nicks reactie op de begeleiding van Rating is:

Via een kennis kwam ik in contact met Wim Heemstra van Rating Finance Consultants. Mijn eerste indruk van mijn kennismaking van zeer duidelijk. Wim was de ontbrekende schakel die ik zocht om een goed beeld van de overnamemogelijkheden te krijgen. Hij heeft voor mij alle onderhandelingen gedaan. Ik ben van het begin tot het eind zeer goed geadviseerd. Echt iemand met vakkennis en ook zeer betrokken.

Project Details

  • Client Otto Snijservice en Staalhandel
  • Datum 23 januari 2019
  • Tags Aankoopadvies
Bekijk project

Gerelateerde projecten

Terug naar Boven