Tel: 0541 29 47 33   info@rating.nl

Westerhof

Verkoopadvies

Project omschrijving

Machinefabriek Geurtsen uit Deventer neemt Machinefabriek Westerhof uit Denekamp over.
Het ruim 50 jaar oude familiebedrijf Machinefabriek Westerhof uit Denekamp met 55 medewerkers is overgedragen aan het (90 jaar oude) familiebedrijf Geurtsen met ruim 90 medewerkers, o.a. ook werkzaam in de bouw van machines. Aanleiding voor de verkoop was het veel te vroege overlijden van directeur aandeelhouder Marcel Westerhof. Machinefabriek Westerhof is een onderneming gespecialiseerd in de engineering, onderhoud en bouw van (speciaal) machines. Grote klanten in binnen- en buitenland mogen tot hun cliëntenkring gerekend worden, zoals o.a. Michelin, Scania en Vredestein.

Toen duidelijk werd dat opvolging in de familie geen optie was, kreeg Rating opdracht om een goede overnamepartij te vinden die de continuïteit van de onderneming en de werkgelegenheid van de medewerkers in Denekamp maximaal kon garanderen. Na het samenstellen van een informatiememorandum en een zorgvuldige selectie van kandidaten is met verschillende overnamepartijen gesproken. Uiteindelijk bleek Machinefabriek Geurtsen het meest aan de vooraf gestelde kaders te voldoen. Met de heer Patrick Geurtsen, directeur grootaandeelhouder van Geurtsen is in enkele gesprekken de basis gelegd voor de overname die op 2 augustus 2016 zijn afronding kreeg in de overdracht van de aandelen. De gesprekken vonden steeds plaats in een open en constructieve sfeer die ook het wederzijdse vertrouwen steeds groter deed worden. Het verkoopproces is uitgevoerd in goede samenwerking met accountant Ten Kate Huizinga en advocaat Damsté uit Enschede.

De heer Patrick Geurtsen ziet de overname van Westerhof als een uitstekende gelegenheid om Geurtsen Groep te versterken en zichzelf persoonlijk verder te ontwikkelen. Hij is voornemens Westerhof als zelfstandige onderneming in Denekamp binnen de Geurtsen Groep verder te laten groeien en probeert gebruik te maken van de synergiemogelijkheden tussen beide bedrijven.

Om een overnametraject succesvol te kunnen laten verlopen is het belangrijk het proces evenwichtig te laten verlopen waarbij de belangen van koper en verkoper in balans zijn. Bij de verkoop van een onderneming proberen wij ook rekening te houden met de belangen van een koper.

De reactie van de heer Patrick Geurtsen van Machinefabriek Geurtsen uit Deventer luidt dan ook als volgt:
“In maart 2016 zijn wij via onze accountant in contact gekomen met Rating Finance Consultants over de verkoop van Machinefabriek Westerhof te Denekamp. Na het trieste overlijden van directeur/eigenaar Marcel Westerhof, is besloten om Rating in te schakelen om de beste overnamekandidaat te vinden. Vanaf de eerste kennismaking hebben wij een zeer prettig, open en professioneel contact gehad met Rating. In een goede sfeer met veel wederzijds respect zijn de onderhandelingen gevoerd die uiteindelijk tot de overname hebben geleid. De informatievoorziening was goed en we konden gedurende het gehele traject altijd terecht voor vragen en informatie. Wij hopen in de toekomst nog vaker zaken te doen met Rating!”

Wij hebben alle vertrouwen dat deze overname voor beide partijen en voor de heer Geurtsen zelf een uitstekende ontwikkeling is en wensen hen heel veel succes in de toekomst.

Project Details

  • Client Westerhof
  • Datum 4 april 2017
  • Tags Verkoopadvies
Bekijk project

Gerelateerde projecten

Terug naar Boven