Tel: 0541 29 47 33   info@rating.nl

Bemiddeling bedrijfsfinanciering Kinderopvang Muissie Almelo

Bemiddeling Bedrijfsfinanciering

Project omschrijving

Kinderopvang Muissie B.V. viert in 2017 haar 10 jarig bestaan. In 2007 is onderneemster Elke de Jong begonnen aan de Hofkampstraat in Almelo. Het bedrijf is inmiddels gehuisvest op drie verschillende locaties in de stad.

Elke de Jong kreeg de mogelijkheid om het bedrijfspand van de voormalige eigenaar te kopen. Zij was al 10 jaar lang een trouw betalende huurster met haar kinderopvang Muissie. Om het pand te kunnen kopen ging zij in gesprek met de bank voor een financiering. Echter, de financiering werd in eerste instantie niet gehonoreerd door de huisbank.

Op advies van de accountant kwam Elke in contact met Rating. Na de cijfers van het bedrijf te hebben bestudeerd zag Edwin Arens, consultant bij Rating wel degelijk mogelijkheden voor een financiering. Met een juiste en complete onderbouwing middels een door hem opgesteld  financieringsmemorandum werd de aanvraag nogmaals voorgelegd en besproken bij dezelfde bank. Nu met als resultaat een passende financiering. “Ik ben blij dat Edwin Arens het vertrouwen in mij en mijn onderneming had. Zonder zijn gedegen aanpak had ik nu nog steeds huur betaald en had ik het pand niet kunnen kopen”, aldus Elke de Jong.

Voor kinderopvang Muissie betekent de financiering een aanzienlijke besparing op de huisvestingslasten. In plaats van huur wordt een fors lager bedrag aan rente betaald op de financiering. Voor de onderneemster zelf betekent de financiering geen overstap naar een andere bank en de mogelijkheid om een stukje vermogen op te bouwen voor de toekomst door de financiering jaarlijks af te gaan lossen.

Project Details

  • Client Kinderopvang Muissie
  • Datum 22 januari 2019
  • Tags Financiering bedrijfspand
Bekijk project

Gerelateerde projecten

Terug naar Boven