Tel: 0541 29 47 33   info@rating.nl

Gruppen

Verkoopadvies

Project omschrijving

Your Messagex
Your Content

R

Fonteintechniek Gruppen B.V. is gespecialiseerd in de aanleg en onderhoud van (grootschalige) fonteinen. De heer John Oomkes, directeur grootaandeelhouder, zocht in verband met zijn leeftijd reeds enkele jaren naar een geschikte opvolging voor de al meer dan 18 jaar bestaande onderneming. Gemeenten en grote ondernemingen in binnen- en buitenland mogen tot het cliëntenbestand Fonteintechniek Gruppen gerekend worden. Vele prestigieuze projecten zijn succesvol uitgevoerd zoals o.a. bij het Wildlands Adventure Zoo te Emmen, De Efteling, Gemeente Amsterdam enz.

Toen helder werd dat opvolging in de familie geen mogelijkheid was werd Rating gevraagd om een geschikte overnamepartij te vinden. Na het opstellen van een “shortlist” met kandidaten en het via de site en nieuwsbrief van Rating kenbaar maken van de overnamemogelijkheid werden gesprekken gevoerd met verschillende kandidaten. Uit de gesprekken kwam de heer Karel Kist, op dat moment nog bankdirecteur bij Van Lanschot als een heel goede kandidaat naar voren. De heer Kist vond het een heel goed moment zijn carrière een nieuwe wending te geven en ziet in Fonteintechniek Gruppen een heel mooie kans om als zelfstandig ondernemer zichzelf maar ook de onderneming verder te laten groeien.
Na enkele gesprekken is in juni 2016 overeenstemming bereikt en een koopovereenkomst gesloten. Daarna volgde een kort “due dilligence” (boekenonderzoek) en kon op 29 augustus 2016 de aandelenoverdracht plaats vinden.

In het overnameproces heeft Rating nauw samengewerkt met de accountant Herman Drommel en Damsté advocaten te Enschede.

Wij zijn van mening dat Gruppen Fonteintechniek met de heer Karel Kist aan het roer zich de komende jaren goed kan door ontwikkelen en een mooie toekomst te voor staat. De heer Oomkes zal de komende jaren als adviseur aan de onderneming betrokken blijven en op deze manier een mooie afbouw van zijn werkzame leven combineren met de geneugten van het pensioen. Wij wensen beide heren veel succes in de komende jaren.

Project Details

  • Client Fonteintechniek Gruppen B.V.
  • Datum 2 mei 2017
  • Tags Verkoopadvies
Bekijk project

Gerelateerde projecten

Terug naar Boven