Tel: 0541 29 47 33   info@rating.nl

De Bökkers Mölle

Financiering/Aankoopadvies

Project omschrijving

Financieringsbemiddeling bij aankoop onroerend goed De Bökkers Mölle.
Molenaar en gediplomeerd brood- en banketbakker Bastiaan Bökkers is in 2005 in Terwolde gestart met zijn onderneming Maalderij Bökkers. In de molen van Terwolde “de Ooievaar” werd op eeuwenoude traditionele wijze granen gemalen tot diverse soorten meel voor bakkers, restaurants en hobbybakkers. Op de Horecava werd Maalderij Bökkers enkele jaren geleden Nederlands Kampioen met hun pannenkoekenmeel. De familie Bökkers is een echte molenaarsfamilie. Bastiaan Bökkers is sinds 1789 al de zesde generatie. Sinds enkele jaren is zijn echtgenote, Marina Bökkers-Nijdeken, ook actief in het bedrijf.

Aangezien de huisvesting rond de molen in Terwolde praktisch gezien niet meer voldeed heeft de  familie Bökkers besloten het onroerend goed rondom de Bökkers Mölle (inclusief woning) te Olst te kopen. Deze molen is vernoemd naar één van de voorvaderen van Bastiaan Bökkers en dit pand is uitermate geschikt om de onderneming door te laten groeien en de formule ‘molenaar-bakker onder één dak’ verder uit te bouwen. In Olst is ruimte voor een echte bakkerij, een grote ruime winkel en een proeflokaal met terras.

Rating werd gevraagd te assisteren bij het verkrijgen van een financiering voor de nieuwe huisvesting dat bestaat uit een woning, een bakkerij en een proeflokaal.

Tijdens de Overijsselse Molendag op 12 september 2015 is de officiële opening verricht door de heer Strien, burgemeester van de gemeente Olst-Wijhe. Thans kijken Bastiaan en Marina Bökkers met een zeer tevreden gevoel terug op de ondernemende stap die ze hebben gezet. Het is (nog) drukker dan verwacht en de reacties van publiek zijn louter positief.

Wij wensen de familie Bökkers succes in hun nieuwe huisvesting te Olst. Voor nadere informatie verwijzen wij u naar de site van Maalderij Bökkers: www.bokkersmolle.nl

Vervelende bijkomstigheid:
De molen in Terwolde zou worden gehandhaafd als productielocatie. Enige weken na het afsluiten van een financieringscontract, werd de molen in Terwolde getroffen door de bliksem en brandde volledig af. De productie van meel is nu derhalve noodgedwongen elders ondergebracht.

Project Details

  • Client De Bökkers Mölle
  • Datum 9 maart 2017
  • Tags Aankoopadvies, Financieringsbemiddeling
Bekijk project

Gerelateerde projecten

Terug naar Boven