Tel: 0541 29 47 33   info@rating.nl

Begeleiding bedrijfsovername ‘t Peuleke te Rossum

Financiering/Aankoopadvies

Project omschrijving

Overname Café-restaurant ’t Peuleke te Rossum een feit.

Op vrijdag 6 april jl. was de overdracht bij de notaris van Café-restaurant ’t Peuleke. Daarmee was de overname door de familie Ten Hove uit Oldenzaal een feit. Rating heeft zowel de aankoop als de financiering verzorgd. Met name de financiering van het horecabedrijf is iets waar ze, volgens Wim Heemstra die het traject begeleidde, bij Rating best trots op zijn. Dat is in deze tijd niet zo eenvoudig en wel heel essentieel om de overname ook te kunnen afronden!

Café ’t Peuleke is al jarenlang een begrip in omgeving Rossum/Oldenzaal en o.a. bekend van de tv serie “Van jonge leu en oale groond” maar ook een druk bezocht punt met carnaval en Hemelvaartsdag.  Het is een gezellig “boerencafé” en is zeer fraai gelegen in het buitengebied van Rossum. Er lopen in de omgeving vele fietsroutes langs het café. Daarnaast is er een zalencomplex voor ongeveer 150 personen, een restaurant, overdekt terras aan de voor- en achterzijde en een nieuwe speeltuin. De onderneming bestaat bijna 100 jaar.

Roelina en Gerhard ten Hove zijn “gepokt en gemazeld” op horecagebied en runnen al jaren het cateringbedrijf “Borreltijd” in Oldenzaal. Na de overname wil de familie Ten Hove “Borreltijd” aanhouden vanuit Rossum en het concept van ’t Peuleke gaan aanpassen en een gezellig “Boer’n eetcafé”, met een uitgebreide menukaart, realiseren. Het nieuwe concept zal worden geïmplementeerd in de gehele onderneming, denk aan bediening in “Boer’n kledij”, “Boer’n menukaart” e.d. Om het nieuwe concept een “boost” te geven en het oude café om te toveren tot een gezellig eetcafé zal de onderneming gemoderniseerd worden. De inrichting van het “Boer’n eetcafé” wordt gezellig en simpel. Daarnaast zal het achterstallig onderhoud aangepakt worden. In de vernieuwde situatie van ’t Peuleke is er plaats voor meer dan 100 gasten aan zeker 30 tafels. De grote zaal blijft tevens beschikbaar voor verhuur. De overige twee zalen zullen later in gebruik worden genomen. Het voorportaal zal worden ingericht voor kinderen. Daarnaast wil men ‘s avonds zorgen voor muziek om de gasten te entertainen. In de zomer van 2018 gaat men het terras aanpakken en zorgen voor meer eenheid en gezelligheid.

Wij hebben een prima gevoel bij de plannen van Roelina en Gerhard ten Hove en wensen hen dan ook veel succes!

Rating Finance Consultants
Wim Heemstra

Reactie van de nieuwe eigenaars:

“Mede dankzij de persoonlijke en uiterst professionele begeleiding en volharding is onze droom werkelijkheid geworden. Het was een zwaar en lang traject waarin wij constant zijn begeleid door Rating, waarvoor onze dank erg groot is.

Wij als jonge ondernemers kunnen Rating voor 100% aanraden als je wil starten met een bedrijf, of een bedrijf wenst over te nemen. Rating heeft alles in huis, no nonsens heldere taal en zeker geen loze beloften.”

Roelina & Gerhard ten Hove
Boer’n Bistro ‘t Peuleke te Rossum

Project Details

  • Client 't Peuleke
  • Datum 28 februari 2019
  • Tags Aankoopadvies, Financieringsbemiddeling
Bekijk project

Gerelateerde projecten

Terug naar Boven