Tel: 0541 29 47 33   info@rating.nl

Begeleiding bedrijfsovername Oude Hesselink Weerselo

Financiering/Aankoopadvies

Project omschrijving

Succesvolle overname Spuit- en Coatingbedrijf Oude Hesselink B.V. te Weerselo.

De aankoop- en financieringsbegeleiding is een rolmodel geworden voor iedere overname van een onderneming. Dit niet alleen vanwege het onderhandelings- en financieringsresultaat maar ook omdat de heer Ziemerink al vanaf 1 januari als bedrijfsleider kon gaan meewerken binnen de onderneming. Hierdoor kon hij het bedrijf op een prima manier leren kennen en vanaf 1 juni jl. een vliegende start maken.

Spuit- en Coatingbedrijf Oude Hesselink B.V. is een modern ingericht bedrijf gericht op het spuiten van houten materialen, van het coaten van metalen onderdelen en voor grotere werkstukken het z.g. natlakken. Dit alles in een representatief pand te Weerselo.

Eind december vorig jaar kreeg Rating Finance Consultants opdracht de heer Rob Ziemerink te begeleiden bij de overname van Oude Hesselink. In de eerste maanden van dit jaar is er onderhandeld met de adviseur van Oude Hesselink. Dit resulteerde in het ondertekenen van een intentieovereenkomst.
Na het tekenen van de LOI heeft Rating het financieringsproces voor haar rekening genomen en de due diligence gecoördineerd. Na het opstellen van een financieringsmemorandum zijn drie banken benaderd en is uiteindelijk in mei een definitieve keuze gemaakt.

Verder heeft Rating ook nog geholpen met het opstellen van de noodzakelijke juridische stukken zoals huwelijkse voorwaarden, testament en de oprichting van de B.V.’s.
Al met al een proces waar een goed resultaat is bereikt voor onze opdrachtgever.

Wij wensen Rob en zijn vrouw Esmaralda, die de administratie en het officemanagement voor haar rekening neemt, heel veel succes met hun nieuwe bedrijf Oude Hesselink Coating B.V.
Wij hopen verder dat de heer en mevrouw Oude Hesselink nog vele jaren van hun pensioen mogen genieten.

Reactie Rob en Esmaralda Ziemerink:

Rating Finance Consultants heeft het gehele verkoopproces van Oude Hesselink Coating B.V. van begin tot eind begeleid. Het aantrekken van een financieel adviseur bleek een intensief traject, waar meer bij komt kijken, dan wij van te voren hadden kunnen bedenken. Gedurende een half jaar vormden Wim Heemstra met zijn mensen en wij een hecht team, waar intensief werd samengewerkt.

Het geen wat wij hebben ervaren met Rating Finance Consultants is een uitstekende communicatie, doortastend en er werd op een professionele wijze gehandeld tussen alle betrokken partijen. De juiste adviezen dragen bij aan een goede toekomst voor ons bedrijf “Oude Hesselink Coating B.V.”. Daarvoor nogmaals dank voor onze prettige samenwerking.

Rob en Esmaralda Ziemerink
Oude Hesselink Coating B.V.

Project Details

  • Client Oude Hesselink
  • Datum 16 augustus 2017
  • Tags Aankoopadvies, Financieringsbemiddeling
Bekijk project

Gerelateerde projecten

Terug naar Boven