Tel: 0541 29 47 33   info@rating.nl

Begeleiding bedrijfsovername Hertong Maaltijden Boekelo

Verkoopadvies

Project omschrijving

Verkoop Hertong Maaltijden uit Boekelo een feit.

Hertong Maaltijden is een maaltijdspecialist van o.a. dagverse kant-en-klaar maaltijden en maaltijdcomponenten. Het bedrijf is sinds 2002 door de heer en mevrouw Hertong uit Hengelo ingericht op de productie van maaltijden. Daarvoor runde de familie Hertong een eigen slagerij in Hengelo. Het bedrijf is nu gevestigd in Boekelo en te typeren als een echt familiebedrijf. Vader, moeder, dochters en schoonzoon. Allemaal werken ze mee om van het bedrijf een succes te maken.
Hertong Maaltijden is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een landelijk opererende maaltijdspecialist en maakt ambachtelijke maaltijden voor vleeswaren grossiers, speciaalzaken, supermarkten, zorginstellingen, partycateraars en horeca. Iedere dag worden ruim 80 verschillende soorten maaltijden geproduceerd en gedistribueerd.

De kracht van Hertong Maaltijden is de flexibiliteit in het bereiden van maaltijden en het zeer klant gericht zijn. De ambachtelijke productiewijze, de korte lijnen en de passie voor maaltijden zorgen ervoor dat Hertong Maaltijden de volle aandacht aan de wensen van de klanten en maaltijden kan schenken. De maaltijden hebben een hoog convenience gehalte en zijn prima in te passen binnen bestaande menu’s of kookprocessen. Kwaliteit en voedselveiligheid staan bij Hertong Maaltijden hoog in het vaandel.

Vanwege het bereiken van de 65 jarige leeftijd van de heer Hertong en het feit dat er binnen de familie geen opvolgers waren werd in 2017 Rating gevraagd een geschikte kandidaat te vinden om de activiteiten van Hertong Maaltijden voort te zetten en uit te bouwen om hiermee ook voor de werknemers continuïteit te garanderen. Na een gedegen voorbereidingsperiode is het bedrijf met behulp van Rating verkoop klaar gemaakt, een verkoopstrategie opgesteld en een gedegen verkoopmemorandum opgemaakt. Hiermee werd een zoektocht gestart naar goede kandidaten.

Vrij snel kwamen wij in contact met de familie Yigit en haar adviseur de heer Niewzwaag. De heer en mevrouw Yigit hebben al meerdere bedrijven en toonden zich al snel “echte” ondernemers. Zakelijk, inlevend en met een duidelijke visie.
Na verschillende gesprekken en onderhandelingen werd er eind januari een mondeling akkoord gesloten waarna niet lang daarna het ondertekenen van een “voorlopige” koopovereenkomst een feit was. In de tijd daarna konden de puntjes op de spreekwoordelijke i worden gezet en is een “due dilligence” uitgevoerd. Nadat dit alles succesvol werd afgerond is op 3 april de definitieve koopovereenkomst getekend en daarmee de overdracht een feit. In een gezellig samenzijn nadien, waar ook de medewerkers van Hertong Maaltijden voor waren uitgenodigd (tekenend voor de betrokkenheid van de familie Yigit), werd onder het genot van een etentje de overdracht nog even gevierd.

De heer en mevrouw Hertong blijven vooralsnog nauw betrokken en werkzaam bij de onderneming om de overdracht op zorgvuldige wijze plaats te laten vinden. Wij hebben veel vertrouwen in de samenwerking en dat de familie Yigit succesvol Hertong Maaltijden zal voortzetten.
Van onze kant wensen wij de heer en mevrouw Hertong nog vele gelukkige jaren in goede gezondheid en de familie Yigit heel erg veel succes met hun nieuwe onderneming!

Wim Heemstra
Rating Finance Consultants

Reactie van de heer en mevrouw Hertong:

Het was fijn dat Wim alles voor ons heeft geregeld zodat wij onze werkzaamheden gewoon door konden laten gaan, hierdoor had de zaak er niet onder te lijden.  Wim had al veel ervaring met de verkoop van bedrijven zodat alle belangrijke onderhandelingsonderwerpen gelijk aan de orde kwamen en door zijn doortastendheid positief afgehandeld.
Zelf hadden we op voorhand niet in de gaten dat er zoveel bij komt kijken en dat er ook veel gecoördineerd moet worden.
Wim stond tussen alle partijen in en wist op een uitstekende wijze zaken tot een goed eindresultaat te brengen.

Project Details

  • Client Hertong Maaltijden
  • Datum 20 februari 2019
  • Tags Verkoopadvies
Bekijk project

Gerelateerde projecten

Terug naar Boven