Tel: 0541 29 47 33   info@rating.nl

Alphome Kirchberg

Verkoopadvies

Project omschrijving

Alphome is een verhuurorganisatie van vakantieappartementen in het Oostenrijkse Kirchberg. Het bedrijf wordt gerund door eigenaresse Dagmar Woud en haar partner Martin Loman. Beide landgenoten verblijven al vele jaren in het bij vele Nederlanders favoriete wintersportplaatsje Kirchberg in het mooie Brixental van Tirol.

Het geheim van hun succes is samen te vatten in de woorden betrokkenheid, service en toewijding. Mede hierdoor lagen hun verhuurresultaten op een prima niveau. Zowel huiseigenaren als gasten lopen met hen weg. Dit ondanks de steeds sterker wordende concurrentie van de grote internetsites als booking.com. Dit alles is ook de “grotere spelers in de markt” niet ontgaan.

Begin vorig jaar zijn Dagmar en Martin benaderd door Belvilla. Belvilla is onderdeel van de @Leisure Group. @Leisure is een van de belangrijkste spelers op de Europese markt van accommodatieverhuur, zoals onder meer vakantiehuizen. Zowel in de Benelux als in Duitsland is men marktleider. Hun doelstelling is om dat ook in Oostenrijk te worden. Deels wil men dat bereiken door overnames.

Toen Belvilla hun interesse voor Alphome kenbaar maakte hebben Dagmar en Martin aan Wim Heemstra van Rating Finance Consultants gevraagd hen te begeleiden in het overnameproces. Er volgde een maandenlang proces waarin diverse keren werd gesproken. Met dergelijke grote organisaties is het een complex proces om te komen van uitgesproken interesse tot een waterdicht overnamecontract. Vaak gaat een dergelijk proces ook gepaard met pieken en dalen en waren er momenten dat succes ver weg leek. Door de onderhandelingen vasthoudend en consequent te voeren is in maart jl. definitieve overeenstemming bereikt en kon de koopovereenkomst getekend worden. Voor de juridische zaken is samengewerkt met Jetse Eringa van Damsté advocaten te Enschede.

Met ingang van 1 juni jl. heeft Belvilla de verhuuractiviteiten van Alphome overgenomen en zijn de huiseigenaren op alle sites van @Leisure opgenomen waardoor de huiseigenaren op deze wijze toegang krijgen tot veel meer potentiële gasten. Dagmar en Martin blijven echter vooralsnog het gezicht van Alphome in Kirchberg en blijven met toewijding hun diensten aanbieden aan hun gasten en huiseigenaren.

De reactie van Dagmar en Martin op de dienstverlening van Rating was volgende:

Na te zijn benaderd door deze grote speler op de verhuurmarkt met een overnamebod, kwamen wij al snel tot de ontdekking dat wij met de contractonderhandelingen en bij het beoordelen van het uiteindelijke contract ondersteuning nodig hadden van een ervaren partner op dit gebied.
We zijn zeer goed begeleid door Wim Heemstra van Rating Finance Consultants en dit heeft geleid tot een succesvolle samensmelting met Belvilla naar grote tevredenheid van beide onderhandelingspartners.

Project Details

  • Client Alphome
  • Datum 16 januari 2019
  • Tags Verkoopadvies
Bekijk project

Gerelateerde projecten

Terug naar Boven