Tel: 0541 29 47 33   info@rating.nl

Begeleiding bedrijfsovername A. Hinnen en Zoon B.V. Almelo

Financiering/Aankoopadvies

Project omschrijving

Twee nieuwe ondernemers geven gas bij overname A. Hinnen en Zoon B.V.

Het familiebedrijf A. Hinnen en Zoon B.V., gevestigd in Almelo en meer dan 70 jaar een begrip in Twente als gasleverancier voor instituten, bedrijven en particulieren heeft twee waardige opvolgers gevonden. Michiel en Matthijs de Kroon hebben eind vorig jaar de onderneming overgenomen van hun oom Hans Hinnen. Rating Finance Consultants heeft de jonge ondernemers begeleid in het aankoop- en financieringstraject.

Eigenaar Hans Hinnen had enkele jaren terug reeds aangegeven het bedrijf te willen verkopen. De neven Michiel en Matthijs de Kroon kregen de mogelijkheid om het bedrijf over te nemen. In mei vorig jaar ontving Rating Finance Consultants de opdracht om de overname te mogen begeleiden namens de kopers. Om het overnameproces op gang te brengen en om emotionele en rationele zaken te kunnen scheiden binnen de familiesfeer, heeft de verkoper op advies van Rating een adviseur benaderd om zijn belangen te behartigen. Rating kon vanaf dat moment rechtstreeks onderhandelen met de verkoopadviseur. Dit heeft geresulteerd in een intentieovereenkomst die op hoofdlijnen voldeed aan de wensen van kopers en verkoper.
Na het ondertekenen van de LOI heeft Rating het financieringsproces voor haar rekening genomen. Aangezien Michiel en Matthijs reeds jaren binnen de onderneming actief waren, kenden zij het bedrijf van A tot Z. Een Due Diligence door een externe partij bleek dan ook niet nodig voor het beoordelen van de cijfers. Na het opstellen van een financieringsmemorandum zijn drie banken benaderd en is uiteindelijk in november vorig jaar een definitieve keuze gemaakt.
Verder heeft Rating meegedacht in het verkleinen van ondernemersrisico’s zoals bij overlijden en arbeidsongeschiktheid en het laten opstellen van de noodzakelijke juridische stukken zoals huwelijkse voorwaarden, testament en de oprichting van de B.V.’s.
Al met al een proces waar een goed resultaat is bereikt voor onze opdrachtgever.

Wij feliciteren Michiel en Matthijs de Kroon nogmaals met de succesvolle overname van A. Hinnen en Zoon B.V. en wensen hen veel succes toe.
Tevens hopen we dat Hans Hinnen de komende jaren nog met plezier betrokken zal zijn bij de onderneming en lang mag genieten van meer vrije tijd.

Reactie Michiel en Matthijs over de begeleiding door Rating:

“Wij zijn blij dat we vorig jaar Edwin Arens van Rating hebben gesproken. Matthijs en ik wilden graag het bedrijf van oom Hans overnemen, maar wisten niet goed een manier om dit bespreekbaar te krijgen binnen de familie. Door het gesprek met Rating kwam het overnameproces in een stroomversnelling zonder daarbij voorbij te gaan aan vele emoties die dan gaan spelen. Uiteindelijk is oom Hans blij dat zijn bedrijf binnen de familie blijft en zijn wij blij dat de overname met succes is afgerond”.

Project Details

  • Client A. Hinnen en Zoon B.V.
  • Datum 14 februari 2019
  • Tags Aankoopadvies, Financiering bedrijfspand
Bekijk project

Gerelateerde projecten

Terug naar Boven