Tel: 0541 29 47 33   info@rating.nl

Begeleiding aankoop en financiering Tieke Packaging Enschede

Financiering/Aankoopadvies

Project omschrijving

Financiering nieuw eigen bedrijfspand Tieke Packaging succesvol uitgevoerd.

Het bedrijf is gevestigd in Enschede en heeft zich gespecialiseerd in het produceren en toeleveren van flexibele verpakkingen aan fabrikanten en detaillisten. Denk hierbij aan plastic verpakkingen voor bedtextiel, badtextiel, tafellinnen, kleding, T-shirts, enz. Tieke Packaging levert verpakkingen wereldwijd maar met name in West-Europese en Scandinavische landen.
De gehuurde locatie in Enschede paste niet meer bij de bedrijfsomvang. Op het Euregio bedrijventerrein in Enschede had Tieke een mooie locatie op het oog met een bedrijfshal waarbij tevens de bedrijfswoning te koop stond. Tieke Packaging had goede jaarcijfers om voor te leggen aan financiers. Toch bleek de financiering van een bedrijfspand in combinatie met een bedrijfswoning erg lastig. “We dachten dat de financiering zo geregeld was. Eerst was het geen probleem op basis van de zakelijke cijfers om gefinancierd te raken volgens onze adviseur, maar na een paar weken kwamen we er niet verder mee! Via onze assurantietussenpersoon werd verwezen naar Edwin Arens van Rating. Na het eerste gesprek met Edwin werd al snel duidelijk dat niet elke bank stond te springen om een bedrijfspand samen met een bedrijfswoning op een industrieterrein te willen financieren”.

Na een gedegen plan van aanpak doorgenomen te hebben met Tieke werd al snel duidelijk dat de huidige juridische structuur niet meer paste bij de activiteiten en de wensen van de ondernemer. Tevens waren de aangeleverde cijfers van onvoldoende kwaliteit. Door de cijfers eerst beter op orde te brengen en na een wijziging in de juridische structuur, is uiteindelijk de financieringsaanvraag voorgelegd bij enkele banken. Met het nieuwe bedrijfsplan waren we wel succesvol, kregen meerdere offertes en konden zelfs kiezen met welke bank we in zee wilden gaan.
Na ontvangst van de offertes werd een selectie gemaakt uit de best passende aanbieding.

Inmiddels is Tieke Packaging verhuisd naar de nieuwe locatie en wordt er volop geproduceerd in de nieuwe bedrijfshal. Rating heeft het ondernemersechtpaar Rob en Monique uiteraard gefeliciteerd met de nieuwe locatie.

Project Details

  • Client Tieke Packaging
  • Datum 1 augustus 2017
  • Tags Aankoopadvies, Financieringsbemiddeling
Bekijk project

Gerelateerde projecten

Terug naar Boven