Begeleiding bedrijfsfinanciering nieuwbouw Autobedrijf Sjouke Dijkstra door Rating

Autobedrijf Sjouke Dijkstra VOF is een universeel autobedrijf dat is gevestigd in Markelo.

-Sjouke Dijkstra: “Het behaalde financieringsresultaat was verbluffend”-

Het bedrijf is gericht op in/verkoop en reparatie van alle merken personenauto’s en bedrijfsauto’s.

Sjouke Dijkstra is in 1995 tezamen met zijn echtgenote de onderneming gestart. Sinds 2010 is zoon Auke ook toegetreden tot de VOF. Aangezien de huidige huisvesting niet voldoet is men al een jaar of tien bezig met nieuwbouwplannen. De noodzaak is inmiddels hoog. In het begin van dit jaar kwam dan ook eindelijk het verlossende bericht dat de gemeente en provincie groen licht hebben gegeven zodat de plannen ten uitvoer gebracht konden worden. De bouw is inmiddels gestart en verwacht wordt dat het nieuwe pand ergens begin 2019 betreden kan worden.

Met de nieuwbouw hopen de ondernemers het volgende te bereiken: efficiënter werken, de omzet te kunnen laten groeien, klanten te kunnen ontvangen in een representatieve omgeving, het creëren van voorzieningen ten behoeve van elektrisch rijden (zoals laadpalen) en de logistieke gang van zaken met betrekking tot de voertuigverplaatsing veel eenvoudiger te maken. De insteek is om een energieneutraal pand te bouwen.

Het pand wordt gebouwd op een fraaie zichtlocatie dat ligt aan de invalsweg van Markelo (komende vanuit Rijssen). De kavel is dusdanig groot dat het restant ad 4.000m² op korte termijn te koop zal worden aangeboden. Gegadigden kunnen zich uiteraard nu ook al melden bij Sjouke of Auke Dijkstra.

De nieuwbouw gaat logischerwijs gepaard met een behoorlijke investering. Via via is Sjouke Dijkstra in contact gekomen met Martijn Smit van Rating Finance Consultants. Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek en ruggespraak met de eigen accountant is besloten om het gehele financieringstraject uit te besteden aan Rating. Enerzijds om er zelf zo weinig mogelijk werk mee te hebben omdat de onderneming en nieuwbouw al (te) veel tijd vergen, anderzijds omdat Rating de weg in financieringsland dusdanig goed kent waardoor gehoopt werd op zo goed mogelijke offertes. Achteraf gezien had Sjouke Dijkstra geen betere beslissing kunnen nemen. Het resultaat was naar eigen zeggen verbluffend.

“Wij zijn via een collega autobedrijf met Rating in contact gekomen in de persoon van Martijn Smit. Tijdens ons kennismakingsgesprek met Martijn heeft hij in vogelvlucht de haalbaarheid van onze plannen onder de loep genomen. Hieruit bleek al snel dat we met een specialist te maken hadden. Na een vluchtige blik in de accountantsrapporten van de voorgaande jaren en een toelichting op onze plannen had hij al gezien dat er een schitterend plan op tafel lag, waarbij hij de kans van slagen – om de financiering rond te krijgen – vrij groot achtte.

Martijn heeft een uitgebreide financieringsaanvraag opgesteld zonder de zaken rooskleuriger voor te stellen dan ze zijn en dat is wat een bank wil zien.
Voordat wij met Martijn in contact kwamen hoorden wij regelmatig dat het geen appeltje eitje verhaal zou worden en dat is wel het laatste wat je als ondernemer wilt horen. Met dit verhaal in ons achterhoofd en een vastberaden Martijn Smit sloeg de onzekerheid – die ons toch wel een beetje was aangepraat – al snel om in vertrouwen, hij heeft de zaken zeer zorgvuldig voorbereid en uiteindelijk ons plan bij diverse banken neergelegd.

De banken die bij ons aan tafel hebben gezeten kwamen alleen nog maar langs om kennis te maken en hun offertes toe te lichten, want vragen hadden ze eigenlijk niet, hetgeen wel aangeeft dat er een glashelder verhaal lag.

Tot voor kort waren wij al blij geweest met een bank die überhaupt in wilde stappen, maar door de kordate en deskundige aanpak van Martijn hadden wij tot onze grote verbazing maar liefst drie banken die ons project graag wilden financieren, waarbij de contactpersoon van de bank waar wij uiteindelijk mee in zee zijn gegaan, letterlijk zei: ‘Wat een fantastisch mooi en degelijk onderbouwd plan, wat moet ik doen om dat te mogen financieren?’ Het was niet eens nodig om nog iets te doen, want hun offerte overtrof onze stoutste verwachtingen.

Dankzij Rating en met name Martijn Smit, hebben wij onlangs de schop in de grond kunnen zetten en kunnen wij onze langverwachte droom verwezenlijken.”

Onderstaand een impressie van de nieuwbouw:

Pand Autobedrijf Sjouke Dijkstra